ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 10/01/2024

Έντονος και εύλογος ο προβληματισμός για την έλλειψη αναπτυξιακού σχεδιασμού στο Δήμο μας. Από τη διοίκηση Μπουρνούς που προεκλογικά υποσχόταν ότι έφερε Προαστιακό και Αττική οδό και ότι τα έργα ξεκινούν άμεσα, περάσαμε στη νέα διοίκηση Τσεβά η οποία χωρίς αίσθηση της Ελληνικής πραγματικότητας δηλώνει (πηγή irafina.gr) ότι θα περιμένει στωικά λύσεις από την κεντρική κυβέρνηση για τα μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα που ταλαιπωρούν επί χρόνια το Δήμο μας.

Μάλιστα ανησυχητικό είναι και ότι δεν έγινε δεκτή η προ ολίγων εβδομάδων παραίνεση και απαίτηση του Ανδρέα Βασιλόπουλου προς την κα Τσεβά (παρουσία των κ.κ. Ξηντάρα και Αλειφαντή), ότι ο Δήμος πρέπει να αποκτήσει τον δικό του αναπτυξιακό σχεδιασμό, να δώσει έγκαιρα τοπικές λύσεις, ώστε τα μεγάλα έργα, αν και όποτε ξεκινήσουν, να μην αποτελέσουν αιτία μεγαλύτερης συμφόρησης. Στην έγκαιρη αυτή επισήμανσή του, η νέα Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι τα έργα έχουν πλέον δρομολογηθεί και δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα, για να διαψευστεί σήμερα από την κυβέρνηση που δηλώνει ότι δεν υπάρχει ούτε χρηματοδότηση, ούτε πλάνο έναρξης των έργων.

Γίνεται εμφανές πλέον ότι δεν υπάρχει καμία προετοιμασία, ούτε καν η αντίληψη ότι ο σχεδιασμός είναι αναγκαίος. Καλούμε τη νέα δημοτική αρχή να μην καταθέτει τα όπλα πριν καν αναλάβει. Είναι τώρα η περίοδος που πρέπει να υποστηρίξει τις ενέργειες που διαχρονικά οφείλουμε να κάνουμε. Αντί εφησυχασμού και αναμονής για να μας λύσουν άλλοι τα προβλήματά μας, αντιπροτείνουμε στη νέα διοίκηση ενεργητικές τοπικές παρεμβάσεις με έργα που θα καθορίσουν τον τρόπο που η Αττική Οδός και ο Προαστιακός πρέπει να προσεγγίσουν την περιοχή μας.

Γραφείο Τύπου Δύναμης Ανάπτυξης
Δημοτική Παράταξη Ραφήνας Πικερμίου
Επικεφαλής Ανδρέας Βασιλόπουλος
Τηλ. 210 8056325 – www.dynamianaptyxis.gr