ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 24/5/2024

Επανερχόμαστε στην αναγκαιότητα εισαγωγής του θέματος ακύρωσης της σύμβασης για την ΜΕΒΑ στη Δημοτική Επιτροπή, η οποία είναι το όργανο που αντικατέστησε την Οικονομική Επιτροπή. Το θέμα το έχουμε θίξει πολλές φορές σε συζητήσεις εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου και σε τοποθετήσεις – ερωτήσεις εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Το μόνο αρμόδιο όργανο του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για να τροποποιήσει ή να ακυρώσει τη σύμβαση που είχε υπογράψει η τότε Οικονομική Επιτροπή, είναι η Δημοτική Επιτροπή.

Κατανοούμε την αμηχανία της κυρίας Τσεβά, η οποία καλείται τώρα να ανακαλέσει μία απόφαση που είχε ληφθεί όταν η ίδια ήταν Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και είχε και την ευθύνη της εισήγησης, αλλά η προστασία του Δήμου μας από την εγκατάσταση της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στο χώρο του Βάρδα, προέχει των όποιων προσωπικών εγωισμών.

Εμείς ως παράταξη και ο επικεφαλής μας Ανδρέας Βασιλόπουλος ως επικεφαλής, πιστοί στις δεσμεύσεις μας, συνεχίζουμε τις πιέσεις μας με επαφές και ενημέρωση των αρμόδιων πολιτικών αρχών και υπηρεσιών, ώστε αυτό το έργο να μην λάβει ποτέ περιβαλλοντική αδειοδότηση και όταν αυτό επιτευχθεί να οδηγηθεί σε συνολική ακύρωση. Πρέπει όμως να βοηθήσει και η Δημοτική Αρχή βάζοντας το θέμα προς ακύρωση της σύμβασης ΑΜΕΣΑ στη Δημοτική Επιτροπή.

Γραφείο Τύπου Δύναμης Ανάπτυξης
Δημοτική Παράταξη Ραφήνας Πικερμίου
Επικεφαλής Ανδρέας Βασιλόπουλος
Τηλ. 210 8056325 – www.dynamianaptyxis.gr