ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 28/08/2023

Είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη η συμπεριφορά του κ. Μπουρνούς, ο οποίος σε ρόλο τραμπούκου Σερίφη της πόλης διαρκώς «παίρνει το Νόμο στα χέρια του».

Είναι προφανές ότι τα μηχανάκια και οι μοτοσυκλέτες στην πλατεία είναι απαράδεκτο να κυκλοφορούν και να σταθμεύουν. Το καταδικάζουμε απερίφραστα. Συστάσεις, προτροπές στους οδηγούς και άμεση κλήση της αστυνομίας, επιβάλλονται κάθε φορά που ένας πολίτης το αντιλαμβάνεται.

Αυτό που καταδικάζουμε όμως είναι το πρόσφατο περιστατικό με συμπλοκή του Δημάρχου της πόλης με τους οδηγούς μοτοσυκλετών που κινήθηκαν επάνω στην κεντρική πλατεία Ραφήνας. Καταδικάζουμε ότι αντί σύστασης για απομάκρυνση και κλίσεις της αστυνομίας οδήγησε τη κατάσταση σε προσωπική συμπλοκή.

Δεν είναι η πρώτη φορά κ. Δήμαρχε.

Έχετε μιλήσει απρεπώς, ειρωνευτεί και εξυβρίσει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο πολίτες. Έχετε πάει στο Λύκειο Πικερμίου με κόφτες να διαλύσετε την κατάληψη και ήρθατε στα χέρια με ανήλικους μαθητές. Έχετε επαναλάβει το λάθος αυτό στο Λύκειο Ραφήνας, μάλιστα παίρνοντας μαζί σας και υπαλλήλους του Δήμου. Συκοφαντήσατε τους μαθητές και σας βγήκε το παρατσούκλι «Ο κ. Καλοριφέρ». Βγάλατε ντροπιαστικές ανακοινώσεις για τον κ. Λαζαρή και αναγκάστηκε το συλλογικό όργανο των καθηγητών να σας καταδικάσει. Απειλήσατε για εκφοβισμό δημοτικό μας σύμβουλο για την απίστευτη υπόθεση του «γατόσπιτου» συκοφαντώντας ότι το βανδαλίζει. Πήγατε να αρπάξετε την κάμερα πολίτη στο κολυμβητήριο Ραφήνας και σας κρατούσαν οι δημοτικοί σας σύμβουλοι να μη χειροδικήσετε.

Φτάνει πια η προσπάθεια πολιτικής σας επιβίωσης με τραμπουκισμούς, εξυβρίσεις και απειλές. Σας μένουν λίγοι μήνες στη θέση του Δημάρχου, μπείτε στο ρόλο και περιοριστείτε στο καθήκον σας.

Επίσης η πρόσφατη ενέργειά σας δεν έγινε για να διώξει τις μοτοσυκλέτες. Έγινε για να τονώσετε μία δημοτικότητα που διαρκώς κατρακυλάει. Είναι εντελώς προσχηματικό και υποκριτικό. Για να είναι η πλατεία ασφαλής θα πίνετε δηλαδή καφέ στην πλατεία πρωί μεσημέρι βράδυ μήπως ξαναέρθουν μηχανάκια; Τόσο καιρό δεν τα βλέπετε;

Εάν θέλετε να συμβάλλετε στην ποιότητα της πλατείας, αντί να ενεργείτε ως σερίφης, που είναι σαφώς παράνομο και δεν μπορείτε να το κάνετε και αποτελεσματικά, προτείνουμε να πάρετε ανά χείρας υλικά καθαρισμού και να μπείτε στο ρόλο του ακτιβιστή καθαριστή της πλατείας που επί χρόνια η κατάστασή της αποτελεί ντροπή για την πόλη.

Γραφείο Τύπου Δύναμης Ανάπτυξης
Δημοτική Παράταξη Ραφήνας Πικερμίου
υπ. Δήμαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος
Τηλ. 210 8056325 – www.dynamianaptyxis.gr