ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 15/06/2023

Εντυπωσιακή η προσέλευση, μεγάλο το ενδιαφέρον, θετικότατα τα σχόλια του κόσμου στην εκδήλωση «Πυρκαγιά – πρόληψη και αντιμετώπιση» που διοργανώθηκε για 3η χρονιά από την παράταξή μας στο ξενοδοχείο «ΑΥΡΑ».

Από το σύντομο καλωσόρισμα και τις απαντήσεις του υποψηφίου Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ανδρέα Βασιλόπουλου, έγιναν σαφή τα βήματα και ο χρονοπρογραμματισμός του προγράμματος της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για την ασφάλεια των δημοτών από τον κίνδυνο των πυρκαγιών και η προσωπική του δέσμευση να ξεκινήσουν οι ενέργειες πρόληψης από την πρώτη μέρα ανάληψης της νέας δημοτικής αρχής, περνώντας τη βεβαιότητα στο ακροατήριο ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, κρίσιμα ζητήματα και να εξασφαλίσει ένα ασφαλέστερο μέλλον για όλους.

Αίσθηση έκανε ο χαιρετισμός του πρώην Δημάρχου Γιώργου Χριστόπουλου ο οποίος μέσα από τις προσωπικές του εμπειρίες κατέδειξε το έλλειμα της σημερινής δημοτικής αρχής για να καταλήξει στην ανάγκη στήριξης του υποψήφιου Δημάρχου Ανδρέα Βασιλόπουλου προκειμένου να υπάρξει αλλαγή στο δήμο.

Ο Αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Νικόλαος Γ. Διαμαντής μεταξύ άλλων υπογράμμισε το ρόλο συνεργασίας δημοτικής αρχής και λοιπών εμπλεκομένων φορέων στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, ενώ ο Πυραγός της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής Αναστάσιος Πατεράκης έδωσε παραδείγματα και χρηστικές πληροφορίες για το πως αντιδρούμε σε περιπτώσεις πυρκαγιάς. Τέλος, έχοντας προσωπικά βιώματα από τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι και όσα συμβαίνουν στη δίκη, η ψυχολόγος Κατερίνα Μαλά, τόνισε την αλληλεγγύη και αμέριστη συμπαράσταση στους πυροσβέστες και τις σοβαρότατες ευθύνες των διοικούντων.

Στην εκδήλωση μεταξύ του πολυπληθούς ακροατηρίου που κατέκλυσε την αίθουσα του ξενοδοχείου, παρευρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Χριστόπουλος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Σπυρίδων Χρυσοφώτης, ο ιερατικός προϊστάμενος του Ι.Ν. Παντοβασίλισσας πατέρας Δημήτριος Μπακόπουλος, η δημ. σύμβουλος και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Παπαδοπούλου, ο δημ. σύμβουλος Φίλιππος Τζουμέρκας, η τοπική σύμβουλος Πικερμίου Αθηνά Πρόγιου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριγλιανών Γιώργος Κίκης, o Βασίλης Γκόβαρης Πρόεδρος του συλλόγου “Δίκτυο Κατοίκων Ντράφι” και τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου Στέλιος Αλειφαντής και Νάσια Καϊμακά, o Δημήτρης Λουκέρης από το σύλλογο “Θεοτόκος”, ο Γιάννης Ξουρίκης από τον σύλλογο “Ενότητα” της Διασταύρωσης, ο Παντελής Καπελέρης και ο Άγγελος Μπαχός από το σύλλογο “Νέα Καλλιθέα” και ο Γιάννης Καπελάρης από το σύλλογο “Δροσιά”, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροπλήκτων Ανατολικής Αττικής Κωνσταντίνος Θεοτόκης, ο Σταύρος Τζογκανής από το σύνδεσμο μονίμων κατοίκων Διώνης “ΩΚΕΑΝΙΣ”, ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου από το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό σύλλογο “Η Διώνη”, η Καλή Μποζατζίδου Κουτρίδου από τον εξωραϊστικό πολιτιστικό σύλλογο “Νέος Πόντος”, εκπρόσωποι από την ΕΛΑΣ, ο ναύαρχος ε.α Βασίλειος Μπουρνιάς και πολλά μέλη τοπικών συλλόγων.