Τον κίνδυνο πλημμύρας στη Ραφήνα τόνισε ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει τεράστιες επιχωματώσεις εντός της κοίτης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας και επιπλέον ένας χωμάτινος δρόμος κάθετα στην κοίτη αποτελεί φράγμα στην κίνηση του νερού.

Για την κατάσταση που επικρατεί, ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ έδειξε φωτογραφίες στους Δημοτικούς Συμβούλους και εξήγησε ότι σε ενδεχόμενη βροχόπτωση, θα σημειωθεί μεγάλη λασποροή η οποία θα εξαπλωθεί στις παρακείμενες του ρέματος περιοχές προκαλώντας τεράστιες ζημιές. Είμαστε στο μέσο του χειμώνα και περιμένουμε ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ η κλιματική κρίση εντείνει και τη ραγδαιότητα των φαινομένων.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή ήταν αδύνατο να καταλάβει τα όσα παρουσίασε ο Ανδρέας Βασιλόπουλος. Η Δήμαρχος κα Τσεβά τόλμησε μάλιστα να πει ότι έχει έρθει σε επικοινωνία με την Intrakat και ότι δεν υπάρχουν επιχωματώσεις στην κοίτη, θέση με την οποία συμφώνησε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Ζαφειρόπουλος, ενώ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ξηντάρας δεν μίλησε καθόλου.

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι ως παράταξη θα κάνει άμεσες ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές, ζητώντας από τον Δήμο να πράξει το ίδιο για να προφυλαχθούν οι κάτοικοι και οι περιουσίες στη Ραφήνα. Χωρίς να μπορεί να κρύψει τη μειονεκτική της θέση, η Δήμαρχος κα Τσεβά ειρωνεύτηκε λέγοντας ότι «με τα πολλά πτυχία που κατέχετε είστε και γιατρός και δικηγόρος και μηχανικός κλπ», παραγνωρίζοντας ότι ο Ανδρέας Βασιλόπουλος εκτός από Πρεσβευτής της ΕΕ για το Περιβάλλον και την Κλιματική Κρίση είναι και γεωλόγος.

Καλά θα κάνει η νέα Δήμαρχος να σταματήσει τις ειρωνείες και να επικεντρωθεί στην ουσία, γιατί στη θέση αυτή δε βρίσκεται για να λύσει τις προσωπικές της ανασφάλειες, αλλά τα προβλήματα της Ραφήνας και του Πικερμίου.

Οι παρακάτω φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στις 24/01/2024 και είναι ενδεικτικές της επικίνδυνης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Γραφείο Τύπου Δύναμης Ανάπτυξης
Δημοτική Παράταξη Ραφήνας Πικερμίου
Επικεφαλής Ανδρέας Βασιλόπουλος
Τηλ. 210 8056325 – www.dynamianaptyxis.gr