ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 8/2/2024

Οι 25 εργαζόμενοι του Δήμου μας, που είχαν προσληφθεί μέσα από τις ειδικές διατάξεις περί COVID, είχαν δώσει μία ανάσα στη λειτουργία του υποστελεχωμένου Δήμου μας. Στο σύνολό τους απασχολούνται σε χειρωνακτικές εργασίες, δεν έχουν «μεταπηδήσει» σε γραφεία και καθημερινά συμβάλλουν στην καθαριότητα και ευπρέπεια του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου. Όπως επιβεβαιώνει και η υπηρεσία και η απερχόμενη δημοτική διοίκηση και η νέα δημοτική διοίκηση, οι 25 εργαζόμενοι είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ για να συνεχίσει να λειτουργεί ΣΩΣΤΑ ο Δήμος.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής παραβρέθηκαν οι εργαζόμενοι και συζητήσαμε εκτενώς το πρόβλημα που έχει προκύψει και τη βοήθεια που θέλουν από τον Δήμο μας.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Τσεβά, εάν όντως αναγνωρίζει την ανάγκη παραμονής των εργαζομένων στον Δήμο, να συγκαλέσει το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο πριν από τις 15/2 για να συζητήσουμε το θέμα και να λάβουμε ομόφωνη απόφαση που θα προσκομίσουν οι εργαζόμενοι στο δικαστήριο.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Τσεβά, να βρει χρήματα για να βεβαιώσει στο δικαστήριο ότι μπορεί να πληρώσει τις αποδοχές των εργαζομένων, «συμμαζεύοντας» τις μελέτες που πρόκειται να αναθέσει ο Δήμος το 2024, μετατρέποντας τις απευθείας αναθέσεις σε πολυετείς συμβάσεις για να εξοικονομήσει χρήματα, βλέποντας πώς μπορεί να διακόψει τις άχρηστες μισθώσεις ακινήτων που αυτή τη στιγμή πληρώνει ο Δήμος μας.

Στις 15/2/2024 κρίνεται στο δικαστήριο η παραμονή τους στην υπηρεσία του Δήμου και στον αγώνα που καταβάλλουν απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο αρνείται να αναγνωρίσει εμπράκτως την υποστελέχωση των Δήμων. Οφείλουμε να παραμείνουμε δίπλα τους εμπράκτως και όχι μόνο στα λόγια.

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου
Επικεφαλής Παράταξης «Δύναμη Ανάπτυξης»
Τηλ. 210 8056325 – www.dynamianaptyxis.gr