ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 12/01/2024

Αμέσως μετά την 1η Κυριακή των δημοτικών εκλογών, η παράταξή μας αποφάσισε την καθολική, εμφανή και ισχυρή συμπαράταξη με τον συνδυασμό της κας Τσεβά, προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση των πολιτών για πραγματική αλλαγή. Αυτό έγινε στη βάση της εφαρμογής Κοινής Προγραμματικής Συμφωνίας και κοινής ομάδας διοίκησης με συμμετοχή μας σε ειδικότερους τομείς που κρίναμε ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε, κάτι το οποίο έγινε αμέσως και απόλυτα αποδεκτό από την κα Τσεβά και την ομάδα της.

Όλα τα παραπάνω, στη βάση της διαφάνειας της ειλικρίνειας και δημόσια μπροστά στους δημότες, επισφραγίστηκαν με μία ξεκάθαρη γραπτή (επισυνάπτεται) Προγραμματική Συμφωνία, παρουσία των κ.κ. Κ. Ξηντάρα, Β. Μπουρνιά, Α. Αδαμόπουλου, Στ. Αλειφαντή, η οποία υπεγράφη από την κυρία Τσεβά και τον κύριο Βασιλόπουλο.

Επίσης ενδεικτικό της πολιτικής εξαπάτησης των δημοτών είναι και το εξώφυλλο που όλοι θυμόμαστε ότι κυκλοφόρησε η ίδια η κα Τσεβά τη 2η Κυριακή (επισυνάπτεται), στην προσπάθειά της να πάρει τη θέση της Δημάρχου.

Από την επομένη της 2ης Κυριακής έως και σήμερα και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας για συναντήσεις σχεδιασμού προγραμματισμού και οργάνωσης, η σταθερή απάντηση της κας Τσεβά είναι ότι δεν προλαβαίνει «διότι ως μελλοντική Δήμαρχος έχει πολλές σημαντικές συναντήσεις». Η παράταξή μας μένει αποκλεισμένη από τις συζητήσεις για το χειρισμό των μεγάλων θεμάτων του Δήμου μας, από τις συναντήσεις με θεσμικούς φορείς, από το σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Προτάσεις μας, όπως ενδεικτικά η απαίτηση σωστής συγκοινωνιακής σύνδεσης Προαστιακού και Αττικής οδού με το δήμο μας απορρίφθηκαν με την απάντηση της κας Τσεβά ότι τα έργα αυτά έχουν ήδη δρομολογηθεί και δεν επιδέχονται παρεμβάσεων.

Σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας για ανάθεση αποκλειστικών αρμοδιοτήτων διοίκησης ως άμισθοι εντεταλμένοι σύμβουλοι, έσπευσε να απαντήσει ψευδώς ότι δεν επιτρέπεται από το Νόμο, αναγκάζοντάς μας να στείλουμε έγγραφο ερώτημα στην υπηρεσία του δήμου, η οποία γραπτώς απέστειλε την θετική γνωμάτευση στο ζήτημα αυτό.

Δυστυχώς αποδεικνύεται πλέον ότι, η νέα Δήμαρχος κυρία Τσεβά, με απίστευτη έλλειψη πολιτικού ήθους, πολιτική αναξιοπιστία, έπαρση και καιροσκοπισμό, αψηφώντας ακόμα και την υπογραφή της στην Προγραμματική Συμφωνία που την ανέδειξε στη θέση που βρίσκεται, δεν εφάρμοσε κανένα απολύτως σημείο της Συμφωνίας αυτής. Και τούτο, παρά το γεγονός, ότι έμπειρα στελέχη της νέας δημοτικής πλειοψηφίας, με πρώτο τον κ. Κώστα Ξηντάρα, επέμειναν να τηρηθεί το ακέραιο η Προγραμματική Συμφωνία, τους οποίους, ωστόσο, αγνόησε επιδεκτικά.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους δημότες ότι, ως 3η δύναμη στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ισχύουν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις μας και θα ασκηθεί κάθε θεμιτός και δημιουργικός θεσμικός έλεγχος των πεπραγμένων της διοίκησης και της νομιμότητας τους με αποκλειστικό γνώμονα την βελτίωση των δημοτικών συνθηκών.

Η πενταετία που έρχεται είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τον δήμο μας και δεν χωρά ούτε πειραματισμούς, ούτε απραξία, ούτε λάθη, είτε αυτά προέρχονται από απειρία, είτε από ολέθρια πολιτικά ολισθήματα.

Επισυνάπτονται:
Το εξώφυλλο προεκλογικού προγράμματος κας Τσεβά την 2η Κυριακή.

Οι δύο σελίδες της προγραμματικής συμφωνίας που υπέγραψε η κα Τσεβά.

Γραφείο Τύπου Δύναμης Ανάπτυξης
Δημοτική Παράταξη Ραφήνας Πικερμίου
Επικεφαλής Ανδρέας Βασιλόπουλος
Τηλ. 210 8056325 – www.dynamianaptyxis.gr