ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 08/09/2023

Κατά την τοξική συνήθεια της δημοτικής αρχής Μπουρνούς, ο πανικός απέναντι στην υποψηφιότητα της παράταξής μας οδηγεί στην συκοφαντική εκστρατεία διαδόσεων σε καφενεία και κατευθυνόμενα δυσφημιστικά δημοσιεύματα.

Από το 2014 είμαι πολιτικά σταθερά απέναντι στον Μπουρνούς γνωρίζοντας ότι οι πολιτικές του επιλογές έχουν καταστροφικές επιπτώσεις για τον Δήμο μας. Στις εκλογές του 2019 ο κ. Μπουρνούς εξαπάτησε τους ψηφοφόρους, εκμεταλλευόμενος νεκρούς και απώλειες της φονικής πυρκαγιάς. Εξαπάτησε και υποψηφίους, όπως η κα Τσεβά που μετείχε στο ψηφοδέλτιό του και στην ομάδα διοίκησης έως πρόσφατα.

Το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019, ανέδειξε Δήμαρχο τον κ. Μπουρνούς. Έχω τονίσει πολλές φορές ότι η λογική της συνεργασίας ήταν ως αντιπολίτευση να καταφέρουμε να υλοποιηθεί μέρος του προεκλογικού μας προγράμματος και παράλληλα να φρενάρουμε ενέργειες που θεωρούσαμε επιζήμιες.

Οφείλω να πω ότι με είχε προειδοποιήσει ο τέως Δήμαρχος κ. Πιστικίδης, που είχε δοκιμάσει τη συνεργασία, αλλά δεν μπορούσα να πιστέψω το μέγεθος της πολιτικής αθλιότητας, αλλά και του φόβου ενίσχυσης της υποψηφιότητάς μου ως υποψήφιου Δημάρχου. Πράγματι, η έντιμη αυτή επιλογή μου για περιστασιακή συνεργασία με σκοπό το καλό της περιοχής μας, αποδείχθηκε λάθος.

Στα μέσα του 2021, μετά από πολλά περιστατικά, βεβαιώθηκα ότι αυτός ο άνθρωπος και ορισμένοι της παράταξης του είναι κακόπιστοι και δεν παίρνουν από λόγια. Αποφάσισα λοιπόν οριστικά και αμετάκλητα να διακόψω κάθε σχέση και συνεργασία.
Την αμέσως επόμενη περίοδο «αγόρασε» με ευκολία συμβούλους από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Βαλερί Βασιλικού, Σπύρος Κάρλος, Παναγιώτης Δήμας, Αντώνης Παλπατζής, Ράνια Δημητριάδη), τρανή απόδειξη ότι και χωρίς τη δική μου συνεργασία πάλι θα διοικούσε με άνεση.

Προφανώς η δημοτική αρχή γνωρίζει δημοσκοπικά ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι την Β’ Κυριακή και ότι απειλούμε πλέον ευθέως την επανεκλογή Μπουρνούς.

Γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα μελλοντικής συνεργασίας. Όχι μόνο επειδή η νομοθεσία πλέον το απαγορεύει, αλλά επειδή και εγώ προσωπικά και η παράταξη μας καταλάβαμε το μέγεθος της πολιτικής του απάτης, την επικινδυνότητα της διοίκησης του και την πολιτική αθλιότητα του χαρακτήρα του.

Εμείς σταθερά, από το 2021 έως σήμερα, είμαστε η μόνη παράταξη που κάνει ισχυρή και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, με ήθος, αλλά και δράσεις ουσίας με τους πολίτες. Το χαμηλό πλέον ποσοστό της απερχόμενης δημοτικής αρχής αποδεικνύει ότι οι πολίτες δεν πρόκειται να εξαπατηθούν για άλλη μία φορά από τις προεκλογικές υποσχέσεις Μπουρνούς. Είναι πλέον βέβαιο ότι όλοι μαζί στις εκλογές του Οκτωβρίου θα διώξουμε από τη διοίκηση οριστικά τον πιο επιζήμιο δήμαρχο που πέρασε από τον Δήμο μας.

Ανδρέας Βασιλόπουλος
υπ. Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου
Τηλ. 210 8056325 – www.dynamianaptyxis.gr