ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 6/9/2023

Άνοιξαν οι συζητήσεις στα «κρυφά» πηγαδάκια κυρίως της Ραφήνας για το ποιος θα στηρίξει ποιον, αφού είναι πλέον απόλυτα εμφανές ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών την Β’ Κυριακή.

Η κυρία Τσεβά πριν από 9 μήνες και ο κ. Ξηντάρας πριν από 3 μήνες, ενώ είχαν δώσει τα χέρια με τον κ. Μπουρνούς για τις εκλογές του 2023, αποφάσισαν στο παραπέντε να απομακρυνθούν, να δημιουργήσουν παράταξη και να κατέβουν στις εκλογές. Αρχικά ξεχωριστά, δεν τους βγήκε, αργότερα από κοινού.

Παραμένουν όμως αναπάντητα πολλά μεγάλα ερωτήματα:

Γιατί και με ποια αιτία διαφωνίας παράτησαν την παράταξη Μπουρνούς; Δεν ανακοίνωσαν έως σήμερα απολύτως τίποτα, πέρα από το ότι για την κα Τσεβά «ήρθε η ώρα να κάνει επόμενο βήμα».

Πώς εξηγούν στους δημότες τη μηδενική αντιπολιτευτική διάθεση απέναντι στη διοίκηση Μπουρνούς; Αδυναμία, φόβος ή προσπάθεια να τον προστατέψουν;

Γιατί στις λιγοστές δημόσιες ανακοινώσεις τους δεν αναφέρουν τις θέσεις τους και τις λύσεις που προτείνουν στα προβλήματα της περιοχής; Δεν έχουν δικές τους θέσεις ή δεν μπορούν να διαφοροποιούνται από τις θέσεις Μπουρνούς;

Ο σημερινός εκλογικός Νόμος αποκλείει μετεκλογικές συνεργασίες. Αυτό διότι καμία παράταξη δεν μπορεί να εξασφαλίσει συμμετοχή στη διοίκηση που θα αποτελούσε την βάση για να μπορέσει να εφαρμόσει το προεκλογικό της πρόγραμμα.

Με δεδομένα τον αρνητικό χαρακτήρα και την έως σήμερα αφερεγγυότητα του κ. Μπουρνούς, αλλά και το ότι η παράταξή μας, με επικεφαλής τον Ανδρέα Βασιλόπουλο, σηκώνει μόνη της το βάρος της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρξει κανένα περιθώριο συνεργασίας μαζί του.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον από την παράταξη της κ. Τσεβά, έστω και την ύστατη ώρα, να συμβάλλει στην αντιπολίτευση και να αποδείξει τις διαφορές της από την παράταξη Μπουρνούς.

Γραφείο Τύπου Δύναμης Ανάπτυξης
Δημοτική Παράταξη Ραφήνας Πικερμίου
Υπ. Δήμαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος
Τηλ. 210 8056325