Ένα χρόνο μετά τα τραγικά γεγονότα της 23ης Ιουλίου, ο επικεφαλής μας καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος, στέλνει το δικό του μήνυμα μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:


Η σημερινή μέρα είναι ημέρα πένθους και μνήμης για όλους εμάς που η φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 επηρέασε άμεσα τις ζωές μας, αλλά και για όλους τους Έλληνες. Ένα χρόνο μετά το τραγικό γεγονός, εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια, στους συγγενείς και τους φίλους των 102 νεκρών, που έμειναν πίσω να παλέψουν με την επόμενη μέρα της καταστροφής.

Μέσα από την ίδρυση της ομάδας εθελοντικής υποστήριξης «RPSOS», ανταποκριθήκαμε άμεσα στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν, υποστηρίζοντας από τις πρώτες κιόλας ημέρες (έως και σήμερα) εκατοντάδες πυρόπληκτους της περιοχής μας και παρέχοντας αδιάκοπα τη βοήθειά μας με όλα τα μέσα που διαθέταμε.

Η φονική πυρκαγιά ήταν ένα μεγάλο «σχολείο» που λίγοι παρακολούθησαν. Ένα σχολείο που μπορεί να μας διδάξει τα λάθη που έγιναν και τις ελλείψεις που υπήρξαν, αλλά και να θέσει τις βάσεις για να μην επαναληφθεί πουθενά τραγωδία από φυσικές καταστροφές.

Ευχόμαστε ολόψυχα κουράγιο και δύναμη σε όλους τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας και θα συνεχίζουμε έμπρακτα να στεκόμαστε δίπλα τους  προσφέροντας τη βοήθεια μας, όπου και όπως βλέπουμε ότι αυτή χρειάζεται.

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής Γεωπληροφορικής ΤΕΙ Στ. Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου
Επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ