Ο επικεφαλής μας, Ανδρέας Βασιλόπουλος, έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην πρώτη ανοικτή ενημερωτική ημερίδα για την Πυρασφάλεια, που πραγματοποιείται στη Ραφήνα μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, με θέμα:
 
«ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Πρόληψη και Αντιμετώπιση»
 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΥΡΑ στη Ραφήνα και θα επικεντρωθεί στο πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και η σωστή προετοιμασία στην αντιμετώπιση καταστάσεων επικινδυνότητας, αλλά και στα μέτρα που μπορούν να λάβουν οι κάτοικοι προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς. Επιπλέον, θα μοιραστεί ειδικό φυλλάδιο αυτοαξιολόγησης τρωτότητας κατοικίας ενώ θα δοθούν και χρήσιμες συμβουλές για τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση πυρκαγιάς.
 
Στο τελευταίο μέρος της ημερίδας, θα γίνει η 1η πανελλαδική παρουσίαση της πλατφόρμας έγκαιρης προειδοποίησης «ΠΥΡSOS», της νέας πρωτοποριακής εφαρμογής, μέσω της οποίας οι αρμόδιοι φορείς μπορούν μέσω SMS, Facebook και Viber να προειδοποιήσουν τους κατοίκους μιας περιοχής για την ύπαρξη κατάστασης επικινδυνότητας, αλλά και να συντονίσουν ενδεχόμενη έκτακτη εκκένωση της περιοχής. Την παρουσίαση θα ακολουθήσει ζωντανή επίδειξη της εφαρμογής μέσα στην αίθουσα. (Η εγγραφή στην πλατφόρμα θα γίνεται κατά τη διάρκεια της προσέλευσης, 10.30-11.30).
 
Μετά το τέλος της ημερίδας (14.30) θα ακολουθήσει Press Conference για να απαντηθούν ερωτήσεις και να δοθούν πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα και τη λειτουργία της.
 
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Διευθυντής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, ενώ προσκεκλημένοι ομιλητές μας είναι οι κ.κ. Νικόλαος Γ. Διαμαντής (Υποστράτηγος Π.Σ. ε.α., Νομικός Σύμβουλος Πυρασφάλειας & Πολιτικής Προστασίας), και Ιωάννης Σταμούλης (Αρχιπύραρχος, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά, εκπρόσωπος της Federation of the European Union Fire Officer Associations (FEU).
 
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 

Το σύστημα ΠΥΡSOS ή αλλιώς Alert 24/7 υλοποιείται ως τμήμα του έργου TOURISTA 24/7 στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτήθηκε από τo Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), με κωδικό έργου Τ1ΕΔΚ-01167