Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος

https://www.youtube.com/watch?v=-vlJn8nZgH0?autoplay=1

Ο Ανδρέας...

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972, είναι παντρεμένος με την αρχαιολόγο Νάντια Χαρτίδου και έχει δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και τη Ροζίτα. Είναι Καθηγητής Γεωπληροφορικής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο (πρ. ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας) και τακτικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Besancon Γαλλίας, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπεριβάλλοντος και Εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές δράσεις COST (634, Α27, C22, ES0701, ES0907, ES1104, ES1306 και ES1308) της European Science Foundation.

Αριστούχος Διδάκτωρ του τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Παν/μίου Αθηνών και του τμήματος Γεωαρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Compte της Γαλλίας, υπήρξε υπότροφος της Ακαδημίας Αθηνών, υπότροφος του ΙΚΥ για μεταδιδακτορική έρευνα, ενώ ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του έχει απονείμει 5 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Έχει συντονίσει δεκάδες ερευνητικά έργα με διεθνείς επιστημονικές ομάδες, είναι συγγραφέας εννέα επιστημονικών βιβλίων Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών εκδοτικών οίκων, δύο Πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και περισσότερων από 180 δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Το 1998 ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία πληροφορικής και το 2004 τον όμιλο AVMap του οποίου παραμένει Πρόεδρος έως σήμερα. Η AVMap GIS AE, γνωστή στο χώρο κυρίως της πληροφορικής, της συμβουλευτικής και των ειδικών υπηρεσιών ασφάλειας, υλοποιεί έργα για το Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ από το 2007 έχει επεκταθεί και στην Ευρωπαϊκή αγορά. Το 2009 ξεκίνησε σημαντικό πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με υποτροφίες φοιτητών, δωρεές και δωρεάν στοχευμένη υποστήριξη κοινωνικών ομάδων.

Το Μάιο του 2014, πρόσφατος κάτοικος στο Πικέρμι, πήρε την απόφαση να ασχοληθεί ενεργά με τα αυτοδιοικητικά του ενιαίου Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, θέτοντας υποψηφιότητα στις εκλογές. Έχει διατελέσει Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ από τη θέση της αντιπολίτευσης, συντονίζει την πολύπλευρη δράση των συνεργατών του, με στόχο τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, τη βελτίωση της καθημερινότητας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 έχει ήδη δηλώσει εκ νέου υποψηφιότητα  για τη θέση του Δημάρχου, ενώ από το 2014 ανελλιπώς είναι δίπλα στους πολίτες με δράσεις ουσίας, ασκώντας δομημένη αντιπολίτευση, με στόχο μία λειτουργική και σύγχρονη πόλη.

Εμείς της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ...

…που δίνουμε μεγάλο μέρος του χρόνου μας για τα θέματα της πόλης μας και καθημερινά προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην εξέλιξη, φαντάζει δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε ότι πέρασαν κιόλας τεσσεράμισι χρόνια.

Ο Ανδρέας μάς επέλεξε και μας ένωσε σε ομάδα, κάτω από την ιδέα “πάμε να φτιάξουμε την πόλη μας”. Νιώθουμε τυχεροί και περήφανοι. Επέλεξε να συνεχίσει μετά τις εκλογές του 2014, με δράσεις και έργο ουσίας, εκεί που όλες οι άλλες παρατάξεις
της αντιπολίτευσης επέλεξαν να σταματήσουν και να επανεμφανιστούν λίγο πριν τις επόμενες εκλογές.

Διαβλέπει, ίσως καλύτερα από τον καθένα, το μέλλον της Ραφήνας και του Πικερμίου. Όλοι μας απορούμε με την ενέργεια που διαθέτει, από πολύ νωρίς το πρωί έως αργά τα μεσάνυκτα. Βάζει στόχους, σχεδιάζει δράσεις και βρίσκει τον τρόπο
να τις υλοποιήσει, όσο δύσκολες και εάν φαντάζουν για μία ομάδα που δεν βρίσκεται στη Διοίκηση του Δήμου, δεν διαθέτει δημόσια χρηματοδότηση, ενίοτε που έχει τον ίδιο τον Δήμαρχο απέναντί της.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τον τουριστικό χάρτη που μοιράζουμε κάθε χρόνο; Τις μελέτες που κάναμε για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας; Τις πολυπληθείς ημερίδες μας για τα δασικά ή τον πυρετό που ζήσαμε με τη φονική πυρκαγιά
του 2018, όταν ξαφνικά μας είπε “Ζούμε ένα χάος. Πρέπει να στήσουμε ένα φορέα να βοηθήσει (εννοούσε το RPSOS), να ανοίξουμε μερικές τηλεφωνικές γραμμές για τον κόσμο, να κάνουμε καθημερινές μετρήσεις ποιότητας αέρα και αναλύσεις
νερού, γιατί κανένας άλλος δεν θα το κάνει μέσα στο καλοκαίρι”.

Έμπειρος στη διοίκηση, αντιμετωπίζει όλες τις καταστάσεις με απίστευτη ηρεμία, χωρίς εντάσεις, δίνοντας πάντα λύσεις. Απαιτητικός με όλους μας, αλλά πάντα πολύ δίκαιος, ξέρει να μοιράζει αρμοδιότητες, να παρακολουθεί την πρόοδο των
εργασιών, αλλά και να μπαίνει μπροστά στα δύσκολα, να παίρνει πάνω του τις ευθύνες, να βρίσκεται δίπλα μας όταν χρειαστεί. Ξέρει να διοικεί.

Όσοι έχουμε ζήσει δίπλα στον Ανδρέα, τον ακούμε συχνά να μιλάει με περηφάνια για τις δράσεις της ομάδας μας. Για εμάς όμως, είναι δράσεις που βασίστηκαν κυρίως στο όραμα, στην καθοδήγηση και την επιμονή του ίδιου.

Οι συνεργάτες της Δύναμης Ανάπτυξης