Δεν πέρασαν 28 ώρες και έσπευσε ο κ. Μπουρνούς, μέσα από το μεγάφωνό του, τον δήθεν ανεξάρτητο Ενεργό Πολίτη κ. Τσεμπέρη, να επιτεθεί για μία μελετημένη κίνηση που επιτέλους δίνει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ρύπανσης από το λιμάνι. Φυσικά μέσα στο σκοτάδι γνώσεων και το εκλογικό παραλήρημα των ημερών, αναγκάστηκε να αγνοήσει βασικές διαφορές στη σκέψη, στη μεθοδολογία και στην αποτελεσματικότητα Μπουρνούς και Βασιλόπουλου. Εδώ έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι. Είναι πραγματικά κρίμα η Δημοτική Αρχή να επιδίδεται σε στείρα αντιπολίτευση στην παράταξη μας, που βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Στον κατήφορο δεν θα σας ακολουθήσουμε. Εμείς προχωράμε με συνέπεια στην υλοποίηση δράσεων που χρειάζεται η πόλη μας.

Αφού θέλετε να σας εξηγήσουμε τα αυτονόητα, ο σταθμός, που επικαλείστε, έξω από το δημαρχείο:

  1. εγκαταστάθηκε από το αεροδρόμιο για να ελέγχει «ρύπανση και ηχορύπανση από το αεροδρόμιο και το λιμάνι». Με άλλα λόγια ο κ. Μπουρνούς έβαλε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
  2. εγκαταστάθηκε σε θέση ακατάλληλη για μετρήσεις ηχορύπανσης, χωμένος ανάμεσα στο Δημαρχείο και το Πνευματικό κέντρο.
  3. εγκαταστάθηκε σε θέση επίσης ακατάλληλη για να μετρήσει αέριους ρύπους, πίσω και χαμηλότερα από την πρώτη γραμμή κτιρίων και χώρων εστίασης (π.χ. ξενοδοχείο Αύρα).
  4. καταγράφει μετρήσεις στις οποίες δεν έχουμε άμεση πρόσβαση. Τις επεξεργάζεται το αεροδρόμιο και εκδίδει δελτίο ρύπανσης.

Σε αντίθεση, ο σταθμός που εγκατέστησε ο κ. Βασιλόπουλος, επάνω από την Εθνική Τράπεζα:

  1. εγκαταστάθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, δηλαδή ανεξάρτητο μεγάλο ερευνητικό φορέα της χώρας.
  2. εγκαταστάθηκε σε κατάλληλο σημείο, τόσο ως προς το ύψος, όσο και ως προς το ανοικτό πεδίο προς το λιμάνι.
  3. δίνει online μετρήσεις ανοικτές σε όλους όσους έχουν ενδιαφέρον να τις λαμβάνουν και να τις αναλύουν.
  4. έχει πλατφόρμα με την οποία μπορεί να εκδίδει αυτόματα καταγγελίες τη στιγμή που κάποιο πλοίο μπαίνει στο λιμάνι με λάθος καύσιμο ή παράγει υπερβολική ηχορύπανση.

Είναι προφανής πλέον σε όλους τους πολίτες της Ραφήνας, που καθημερινά ζουν με τη ρύπανση και την ηχορύπανση πλοίων και αεροσκαφών, η αναποτελεσματικότητα των τελευταίων δημοτικών αρχών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Είναι επίσης προφανές στους πολίτες ότι η παράταξή μας και ο επικεφαλής μας Ανδρέας Βασιλόπουλος, αντί για μεγάλα λόγια, τοποθέτησε ένα σύγχρονο σταθμό με πολλές δυνατότητες και άμεσο αποτέλεσμα.


Η παραπάνω απάντηση αφορά το “τρολάρισμα” εκ μέρους του κ, Τσεμπέρη σχετικά με την εγκατάσταση του περιβαλλοντικού σταθμού στο λιμάνι της Ραφήνας, που δημοσιεύθηκε ΕΔΩ με τίιτλο “Επικό τρολάρισμα Τσεμπέρη σε Βασιλόπουλο για τον σταθμό μέτρησης!”

Να προσθέσουμε, για όσους δεν έχουν πρόσβαση στη γνώση, ότι επιβεβαιώνουμε το “τρολάρισμα” του κ. Τσεμπέρη καθώς στη γλώσσα του διαδικτύου η λέξη τρολ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα.

O νοών νοείτω…