Με χαρά καλωσορίζουμε στην ομάδα της Δύναμης Ανάπτυξης τον Λευτέρη Εμμανουήλ και του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό του:

Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος και Επιχειρηματίας και κατοικεί στη Ραφήνα. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος στο Universita Ingegneria Industriale της Ιταλίας, ενώ είναι αριστούχος απόφοιτος του Military School of UniversaL Telecommunications and Radiation. Συνέχισε τις σπουδές του στα Οικονομικά – Χρηματοοικονομικά, Management – Marketing λαμβάνοντας τον τίτλο Major in Finance. Το 2009 λαμβάνει τον μεταπτυχιακό τίτλο Master of Arts in Economics στα οικονομικά ενώ το 2013 συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές στα χρηματοοικονομικά στο International University IUKB, της Ελβετίας.

Αποτελεί ιδρυτικό μέλος δεκάδων επιτυχημένων επιχειρήσεων εντός και εκτός Ελλάδας, που δραστηριοποιούνται στους τομείς: μηχανολογικών μελετών κατασκευής ανελκυστήρων, κατασκευής και οικοδομής, μηχανολογικών έργων, εμπορίας ειδικών αυτοκινήτων για A.M.E.A., ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, διαχείρισης ακινήτων σε Ελλάδα και εξωτερικό, χονδρικής εμπορίας παιδικών ρούχων, μουσικών οργάνων. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος συμβουλευτικής εταιρείας αναφορικά με σπουδές σε πανεπιστήμια, προπτυχιακά – μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, αλλά και σεμινάρια.

Στη διάρκεια της καριέρας του έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και παρουσιάσεις με αντικείμενο τα “Μεταφορικά Συστήματα Υψηλής Τεχνολογίας” και την “Ρομποτική Γραμμή Παραγωγής Μηχανολογικών Εξαρτημάτων”. Έως και σήμερα έχει ολοκληρώσει και παρουσιάσει 2 μεγάλες μελέτες, “Ανελκυστήρες Υψηλών Ταχυτήτων” και “Automatic PARKING Systems”. Είναι μέλος στο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας “DIAGNOSI ENERGETICA” στην Ιταλία, που αφορά την πράσινη ενέργεια σε μεταφορικά συστήματα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής με σεβασμό στο περιβάλλον. Επίσης είναι μέλος του Ε.Ε.Α., του Ε.Β.Ε.Α. και του GIORN.INGEGNIERE της Ιταλίας. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά.