Ο Ιωάννης Καπελάρης γεννήθηκε το 1972 στην, κατεχόμενη σήμερα, Αμμόχωστο της Κύπρου και κατοικεί στα Περιβολάκια Ραφήνας μαζί με τη σύζυγό του, Δήμητρα Λεωνιδοπούλου, διδάκτορα γεωλογίας και τις δύο κόρες τους. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και ασκεί μάχιμη δικηγορία, ενώ είναι μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων Πειραιώς και Λεμεσού Κύπρου. Έχει εξειδικευθεί σε υποθέσεις εταιρικού και εμπορικού δικαίου, εκπροσωπώντας μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και σε υποθέσεις αποκρατικοποιήσεων και διαγωνισμών δημοσίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επιδείξει για τα θέματα της περιοχής μας, παρέχοντας εθελοντικά νομικές συμβουλές σε συλλόγους για θέματα που αφορούν τη δημιουργία οικισμών και τη δασική νομοθεσία ενώ αρθρογραφεί επί σειρά ετών σε έντυπα νομικού ενδιαφέροντος αλλά και ενημερωτικού χαρακτήρα.


“Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, ούτε υπήρξαν ποτέ. Αυτό με έχει διδάξει η μακρόχρονη διαδρομή μου στη μάχιμη δικηγορία και η πλούσια εμπειρία μου από την ενασχόλησή μου με τα κοινά. Έχοντας επιλέξει να κατοικώ μόνιμα στη Ραφήνα μαζί με τη σύζυγο και τις δύο κόρες μου τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχω πλήρη εικόνα για τα χρόνια προβλήματα και τις αγκυλώσεις, που ταλανίζουν την περιοχή μας. Μια περιοχή που συν τοις άλλοις είχε ανέκαθεν έντονο το τοπικό στοιχείο, το οποίο ενίοτε συνεπάγεται δυσκολίες στο να αποδεχτεί τα νέα ήθη και έθιμα. Επιπλέον ως πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Δροσιά Ραφήνας» γνωρίζω την απουσία ενημέρωσης που υπάρχει σχετικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών και σε θέματα πολεοδομικού χαρακτήρα, τομέα στον οποίο ο Ανδρέας έχει ρίξει αρκετό φως μέσα από τη δράση του και τις σχετικές ενημερωτικές ημερίδες που έχει διοργανώσει την τελευταία τριετία.

Έχοντας, λοιπόν, πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου απέναντι στην οικογένειά μου και στους συμπολίτες μου αποφάσισα να ενώσω για δεύτερη φορά  τις δυνάμεις μου με τον άνθρωπο, που  γνωρίζω πολλά χρόνια και θεωρώ ότι θα είναι ο καλύτερος δήμαρχος για τη Ραφήνα. Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος είναι αξιόπιστος και έμπειρος στη διοίκηση, έχει ομαδικό πνεύμα  και είναι εξαιρετικά μεθοδικός και  οργανωτικός. Με φρέσκες ιδέες και αστείρευτη όρεξη για δουλειά μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο αυτή την πόλη και να συμβάλει στη δυναμική ανάπτυξη του δήμου μας, ο οποίος ως ένα από τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της Αττικής, έχει τεράστιες δυνατότητες, οι οποίες δυστυχώς παραμένουν ανεκμετάλλευτες.

Εν κατακλείδι επειδή πιστεύω στον Ανδρέα και στο όραμά του για την πόλη μας και επειδή είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μαζί  μπορούμε να γυρίσουμε μια νέα σελίδα για το καλό του τόπου μας, θα είμαι ξανά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου με τον συνδυασμό «Δύναμη Ανάπτυξης» και με υποψήφιο δήμαρχο τον Ανδρέα Βασιλόπουλο”.