Ο Νίκος Μακρής γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι Σύμβουλος Στρατηγικής και Ανάπτυξης. Κατέχει τίτλους σπουδών στον τομέα του Marketing & Development. Διαθέτει πολυετή εμπειρία (πάνω από 20 χρόνια) στον τομέα των καινοτόμων ιδεών, της τεχνοκρατικής ανάπτυξης, των εμπορικών σημάτων, των εταιρικών σχέσεων, των συμβουλευτικών υπηρεσιών, καθώς και της εταιρικής στρατηγικής και οργάνωσης. Έχει εργαστεί σε παγκόσμιους ομίλους και μεγάλες εταιρείες, με δράση όχι μόνο στην εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό ενώ στη διάρκεια της θητείας του και πάντοτε μέσα από θέσεις ευθύνης, έχει αποδεδειγμένα υλοποιήσει στόχους παράγοντας σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Έχει διατελέσει στέλεχος στα τμήματα Marketing και Έρευνας & Ανάπτυξης, των εταιριών BIC ΒΙΟΛΕΞ ΑΒΕΕ και STIHL ΕΛΛΑΣ, ενώ έχει ασχοληθεί με την προώθηση της εταιρικής εικόνας της GSA SPORT, μέσω χορηγιών σε τομείς του Αθλητισμού και μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Επίσης έχει εργασθεί ως σύμβουλος στην εταιρεία SYNERGY ΟΕ, για την ανάπτυξη του brand «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ».

Σήμερα κατέχει θέση συμβούλου στρατηγικής και ανάπτυξης σε μεγάλο όμιλο ενώ παράλληλα έχει οριστεί ως διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υποψήφιου Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλου. Είναι παντρεμένος και με την σύζυγό του έχουν αποκτήσει τρία παιδιά και τρία εγγόνια.

 «Θέλουμε να βάλουμε τη Ραφήνα και το Πικέρμι στο διεθνές προσκήνιο. Ο Δήμος θέλει αλλαγές από κάτω προς τα επάνω γιατί τα μικρά θα φέρουν τα μεγάλα.»